Informationsdatabas

Här fyller vi kontunuerligt på med mer och mer nyttig information kring våra produkter, hur de ska hanteras, smarta tips om arbetsgång och tillvägagångssätt, m.m.

Innehåll

Råd och tips
Färgkartor - Inscannade original
Tillverkare
Säkerhetsdatablad
Lackmannytt - Nyanserat

Råd och tips

Här hittar du diverse tips, råd och instruktioner kring lackering och annat.

Färgkartor - Inscannade original


Vi har originalfärgkartor från DuPont med färgkoder och namn på kulörerna från Dodge, Plymouth, Chrysler, Buick, Mercury, Lincoln, Nash-Hudson, Oldsmobile, Packard, Pontiac, Studebaker, DeSoto, Edsel, Ford, Cadillac, Chevrolet, Imperial, Rambler, Ambassador, Marlin, Valiant Opel, SAAB, Mercedes, Triumph mfl.
Här nedan hittar du indelat på tillverkare och decennium. Eftersom det är ett ganska massivt jobb med att scanna alla dessa så kommer vi fylla på allt eftersom med de färgkartor vi har att tillgå.
OBS! Vi kan inte garantera kulöröverensstämmelse till 100% i något fall när det gäller billack, allra minst när det kommer till +50 år gamla bilar.
Ha översyn med att beställning av "Classic Colours" kan ta 1-2 dagar extra då det kräver lite mer arbete från vår sida med dessa kulörer.


50-tal

60-tal

70-tal

Vad innebär då detta i praktiken att vi har dessa färgkartor?
Jo, har du färgkod och/eller namn på kulören så har vi originalkartan att utgå ifrån när vi skall bryta till den färg som just du önskar. Vi har redan en hel del recept färdiga men långt ifrån alla då det är en massiv samling med kulörer som finns att tillgå. Men vill du ha din bil i originalfärg så har vi möjlighet att komma så nära det bara går med hjälp utav färgkartorna. 
Handlar det om en bättringslackering så behöver vi dock en plåtbit utav bilen att utgå ifrån då en lack slits med åren och inte är beständig i kulören sen originalfärgen målades.Här kan du även ladda ner en lista i excelformat med de recepten som vi har tagit fram och som har använts för att lackera bilar genom åren, det är långt ifrån fullständigt, men hittar du den kulör du söker i listan så vet du att vi har receptet. De är framtagna utifrån färgkartorna eller originalfärgen på en provbit på bilen ifråga. Det finns recept på Buick, Cadiallac, Chevrolet, Chrysler, Dodge, DeSoto, Edsel, Ford, Lincoln, Mercury, Oldsmobile, Pontiac samt Plymouth i listan. Även en del Mopeder såsom Zündapp och Puch där vi har recepten klara.

Ladda ner excellistan här (Uppdaterad 150722)

Skulle du ej hitta din eftersökta färgkod så misströsta ej, vi kan ha den färdig på annat håll redan, eller så tar vi fram den utifrån färgkartorna vi äger. Använd även listan tillsammans med färgkartorna. Säg tex. att du söker efter Teal Mist Metallic till en Buick -62 men den ej är med i listan, sök då även på de andra tillverkarna eftersom samma färg heter olika hos de olika bilmärkena. I det här fallet så har vi ett färdigt recept på en Pontiac -62 Aquamarine Metallic och därmed har vi då även receptet klart för Buick, Chevrolet och Oldsmobile.

Säkerhetsdatablad

I de flesta fall finns Säkerhetsdatablad under respektive produkt att ladda ner, hittar du inte det du söker finns det här mer att finna sorterat under respektive varumärke.

Lackmannytt - Nyanserat

      #1 2014
   

varukorg

Enhetsfrakt - frakten kostar alltid 79 kr
förutom *farligt gods
som kostar 199:-
välj moms
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.