Nytt båtvax snart på hyllan, Farécla Profile Polymer Wax!

2017-04-10

Efter en hel del testande och då vi årligen vid denna tid har stor efterfrågan på just ett lättarbetat båtvax så kommer vi snart få in Farécla Profile Polymer Wax i sortimentet. 
Produkten kommer att finnas i lager på både 1 Gallon samt 1 Liters förpackningar.
Båtvaxet är speciellt utvecklat för industriellt marint bruk på gelcoat.
Läggs på med maskin eller för hand och det har tillräckligt låg viskositet för att precis kunna spraya på det med vanlig blomspruta.
Vaxet kan utan problem läggas på och torka in, för att torkas bort en vecka senare utan att det blir kladdigt och svårborttaget.
Det ger en mycket bra glans med bra känsla på ytan.

Läs mer om produkten hos Farécla

Avvikande öppettider i Påsk2017-04-05

Vi håller stängt i både Uddevalla & Göteborgsbutiken Långfredag 14/4 samt Annandag påsk 17/4, du kan handla som vanligt i webhandeln under tiden men inga paket skickas ut förrän Tisdag 18/4.

Rupes BigFoot polerings konvent2016-01-23

Rupes BigFoot polersystem har tagit världen med storm och revolutionerat sättet som vi ser på polering och hur vi polerar bilar, båtar och andra roliga saker.

Den 11 mars kommer BigFoot polerkonventet för första gången till Sverige och Örebro.

Här kommer vi att snacka polering, polering och inget annat än polering. Den som kommer till konventet för att ge oss kunskap, guida oss genom praktiska tips och ge oss möjlighet till att prova själv är ingen mindre än Jason Rose, Global Director of Training hos Rupes.

Jason är välkänd i branschen och har över 35 års erfarenhet av polering. Hans karriär började med en biltvätt och polerverkstad efter High School och till Rupes kom han från Meguiars där han var Global Technical & Training Manager.

Boka biljett och eventuell övernattning via följande biljettsida - http://sv-se.invajo.com/event/weragenturerab/rupespoleringskonvent


Automässan 20172016-01-11
Automässan 2017 går av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg mellan 18-21 Januari och vi är självklart på plats!

Mässan är helt gratis att besöka för branchfolk så vill du säkra din biljett klicka på bilden ovan så skickas du vidare till ett registreringsformulär för att få din biljett.

I vår monter kommer vi visa och prata om produkter från våra leverantörer såsom Standox, Rupes, 3M, Shinano, Anest Iwata, Mirka, U-POL, Autoglym mfl. mfl.
Vår vapendragare Quinton Stansfield finns som vanligt på plats i vår monter när det vankas mässa och han har lite grejer som han skall pryda med hjälp av sin airbrush under mässans gång.

Så kom och kika förbi i vår monter B05:19 mittemot 3M's monter.


25/11 stänger vi tidigare pga. utbildning.2016-11-23
Fredagen den 25 November stänger vi tidigare i båda våra butiker pga. utbildning. I Göteborg slår vi igen portarna en stund innan klockan slagit 14:00 och Uddevallabutiken går så fort klockan slår lunch för oss i vanliga fall 13:00. På Måndag 28/11 är vi åter som vanligt, då med nya kunskaper kring slipmaskiner, centralsugar mm. mm. 

Fraktfritt året ut!2016-11-09
Nu kör vi fri frakt på samtliga ordrar året ut, oavsett hur mycket eller lite du beställer!

Autoglym Super Resin Polish - Bäst i test2016-09-08
Ännu en gång har Autoglyms Super Resin Polish vunnit bäst i test, denna gången stod man som segrare i Vi Bilägares test utav 8 st. bilvaxer i nummer 12/2016. Det här är en produkt vi säljer oerhört mycket av i våra butiker till både bil- och båtindustrin men varumärket Autoglym har inte riktigt fått det stora erkännandet på den svenska marknaden som man kanske är förtjänt av.
I motiveringen i Vi Bilägare står bland annat att "Det är mycket lätt att applicera och när det torkat krävs ytterst lite polerande, nästan bara avtorkning innan en spegelblank yta framträder. Det lämnar heller inte några spår efter sig på gummi."
Läs mer om Autoglym Super Resin Polish.

Renovera strålkastarna

2016-08-24
Det är många som kommer in i våra butiker och frågar efter råd ang. lyktglaspolering, det finns ett antal tillverkare som erbjuder olika kit för detta men vi upplever att de många gånger är alldeles för dyra eller så innehåller de inte vad man faktiskt behöver.
Vi tog därför saken i egna händer och började prova oss fram för att se vad man faktiskt behöver för att kunna renovera sina slitna och matta strålkastare för att ge ett fullt godkänt resultat hos bilprovningen. 
Resultatet kommer bli fullt godkänt med tanke på kostnaden och arbetstiden, och vill man ha ett bestående resultat bör man köpa till en plastprimer samt klarlack för att de inte skall bli lika slitna snart igen.
Vårt test utfördes av någon som inte hade slipat en endaste sak sen träslöjden i högstadiet och med hjälp av en vanlig skruvdragare.
Man slipar i 4 steg med torrslip P800 samt P1500 för att avsluta med våtslip P2000 samt P3000, slutligen så polerar man med hjälp av en grovpolish och resultatet blir förvånansvärt bra med tanke på verktyg och nedlagd tid.
Läs mer om kitet vi satt ihop för att renovera strålkastarna här och se resultatet på bilderna nedan.

Inbrott i Göteborgsbutiken 30 Juli


2016-08-02
På Lördagsmorgonen den 30/6 drabbades Lackman i Göteborg utav inbrott och tjuvarna fick med sig en hel del olika maskiner och massa sprutpistoler. Ser ni något misstänksamt så tveka inte att höra av er till oss.
Följande maskiner & sprutpistoler blev stulna:

Slipmaskiner:

 • Dynabraid 150mm 10240
 • Shinano SI2201
 • Rupes LD30
 • Rupes RE21ALN
 • Rupes 150mm RH256
 • 3M Bandslipmaskin 28366
 • Mirka 32mm AOS 130NV
 • Mirka 150mm ROS 650CV
 • Mirka 32mm ROS 150NV
 • Mirka 150mm PROS 650CV
 • Mirka 70x198mm OS 383CV
 • Mirka Deros 5650CV (systainer)
Borrmaskiner/Mutterdragare:
 • Shinano SI5501
 • Shinano SI5506
 • Shinano Mutterdragare
Polermaskiner:
 • Rupes LHR75
 • Rupes LH16ENS
 • Mirka 77mm RP 300NV
Spärrskaft:
 • Shinano SI1345
Karroserisåg:
 • Shinano SI4730
Sprutpistoler:
 • Iwata AT2E
 • Iwata LPH80 1,0mm & 1,2mm
 • Iwata WB1 1,3mm
 • Iwata WB2 1,4mm
 • Iwata Belaria 1,4mm & 1,6mm
 • Iwata AZ40 1,2mm
 • Iwata AZ3HTE-2 3,0mm
 • Iwata AZ3HTE-S 1,6mm
 • Devilbis GTI Pro

 

Poleringsmässa 30/6 hos Lackman Göteborg


2016-06-22
Boka in Torsdagen den 30 Juni i kalendern och sväng förbi Lackman i Göteborg, Tommy från Rupes generalagent i Sverige WER Agenturer finns på plats mellan 10-15 för att dema Rupes BigFoot koncept. 
Vi ställer upp ett tält på utsidan och lämplig bil att polera så visar Tommy tips och trix för att lyckas med poleringen med hjälp av Rupes BigFoot system.
Fina erbjudanden utlovas också på utvalda produkter från Rupes!

Fixa avbärarlisten med hamnen.se
2016-06-03
I inslag nummer två som vi gjort i samarbete med det populära onlinebaserade båtmagasinet hamnen.se visar vår VD Thomas hur man fräschar upp avbärarlisten på en båt. Inslaget är en del i hamnen.se's mycket uppskattade "Båtfixarskola".

Thinsulate isolering med hamnen.se
2016-05-20
Vi fick besök av det populära onlinebaserade båtmagasinet hamnen.se och här får vi se vår VD Thomas instruera hur man isolerar ett motorrum med 3M's Thinsulate som en del av deras mycket uppskattade "Båtfixarskola".

Poleringsmässa 27/5 hos Lackman Uddevalla


2016-05-13
Boka in Fredagen den 27 Maj i kalendern och sväng förbi Lackman i Uddevalla, Tommy från Rupes generalagent i Sverige WER Agenturer finns på plats mellan 12-17 för att dema Rupes BigFoot koncept. 
Vi ställer upp ett tält på utsidan och lämplig bil att polera så visar Tommy tips och trix för att lyckas med poleringen med hjälp av Rupes BigFoot system.
Fina erbjudanden utlovas också på utvalda produkter från Rupes!

Lackman på besök hos Rupes i Milano


2016-04-18
I egenskap av "Rupes Pro Partner" blev Lackman nerbjudna till Rupes fabrik i Milano där vi fick två mycket givande dagar med utbildning och rundvandring i Rupes lokaler.
Fokus låg på Rupes BigFoot system och utbildningen hölls av ingen mindre än Marco D'Inca som är chefsingenjör och hjärnan bakom Rupes BigFoot polersystem.
Han har ägnat år till att utveckla detta och vi gick igenom allt från start till mål med ordentligt "nördiga" ämnen där vi fick se hur motorn tillverkades till en fysiklektion i hur kraften överförs hela vägen fram till ytan som skall poleras. 
Och det står utom allt tvivel att han har tänkt till rätt ordentligt i ämnet polering.
Till sist fick vi även prova den stora nyheten från Rupes iBrid Nano som kommer ta BigFoot systemet ytterligare ett par steg ifrån sina konkurrenter.
Vi har tagit med oss kunskapen hem så kika in hos oss i våra butiker eller slå en signal om du vill veta mer om vad som är så unikt med Rupes BigFoot.

Avvikande öppettider i Påsk


Vi håller stängt i både Uddevalla & Göteborgsbutiken Långfredag 25/3 samt Annandag påsk 28/7, du kan handla som vanligt i webhandeln under tiden men inga paket skickas ut förrän Tisdag 29/3.

Hagmans nya bilvårdsserie


Inom en mycket snar framtid så kommer vi att ha Hagmans efterlängtade sprillans nya bilvårdsserie i butik, en serie som de har jobbat med under en längre tid för att utöka sitt sortiment att omfatta det mesta man behöver för att ta hand om sin bil.
Det är Svensktillverkade produkter som kommer i mindre konsumentförpackningar som dessutom har en mycket konkurrenskraftig och tilltalande prislapp.
Bilvårdsserien omfattar följande produkter:
 1. Kraftavfettning
 2. Förtvätt +
 3. Asfaltsväck
 4. Supertvätt
 5. Vaxshampoo
 6. Skumshampoo
 7. Snabbtvätt
 8. Insektsborttagare
 9. Fälgrengöring
 10. Däck & Fälgglans
 11. Fönsterputs
 12. Interiörrengöring
 13. Textilrengöring
 14. Smörjmedel till lera
 15. Lackrengöringslera
 16. Läderrengöring
 17. Vaxpolish
 18. Polish Grov
 19. Polish Fin
 20. Glansvax
 21. Lackförsegling
 22. Torkduk 75x55cm
 23. Microfiberduk 3-pack

Rupes Bigfoot Marine Kit


På båtmässan i Göteborg hade vi Sverigepremiär på det nya marinkitet från Italienska Rupes tillsammans med vår leverantör tillika den Svenska generalageneten WER.
Vi är oerhört glada att så många kom och handlade av oss och dessutom väckte vi nog en och annan tanke när det kommer till polering av båtar.

Maskinerna och polersvamparna i marinkiten skiljer sig inte något från vad vi har levererat på bilsidan i flera år, dock är polermedlen anpassade för att fungera bättre på gelcoat jämfört med de andra polermedlen som säljs till bilsidan.

Om vi kokar ner det hela lite grann till vad som skiljer Rupes Bigfoot systemet från vanlig traditionell polering så är det några få saker.
 1. Maskinerna är oscillerande och roterande vilket gör att hologram motverkas jämfört med en vanligt tradionell roterande maskin.
 2. Polersvamparna är anpassade för att fungera tillsammans med maskinen och medlen, den öppna cellstrukturen i svampen motverkar att medlen trycks in i svampen då maskinen blåser luft ut på polersvampens yta och då också ger en kylande effekt. Du kan alltså inte förstöra poleringsytan på samma sätt som med en roterande maskin då inte samma värme utvecklas.
 3. Polermedlen är vattenbaserade vilket då gör att den polerade ytan inte blir på samma sätt som med ett vanligt petrokemiskt polermedel, det blir dessutom lättare att torka av och skulle man välja att lägga ett vax som skydd så biter detta bättre på ytan då det vattenbaserade medlet inte stöter bort vaxet.
 4. Maskinen skall inte tryckas utan bara låta dem jobba jämnt mot ytan, medlet och svampen gör jobbet bäst om man låter maskinen göra jobbet. Det blir alltså inte lika jobbigt att använda maskinen som med en tradionellt roterande maskin då den inte "sticker" iväg. Du kan helt enkelt styra maskinen med en hand och på plana ytor kan du mer eller mindre hålla i sladden och maskinen gör ändå jobbet.
Detta är alltså ett system som bygger på att allt används tillsammans, använder man andra polersvampar så kommer du uppleva vibrationer, använder du andra medel så kommer svampen inte tåla detta. Rupes Bigfoot är ett polersystem och inte bara en maskin.

Båtmässan 2016


Mellan 6-14 Februari finns vi på Lackman på plats i Göteborg och Båtmässan 2016.
Ni hittar oss i monter F05:54, vilket innebär att vi finns bland "tillbehören" på andra våningen och inte på entréplan bland alla båtar.
På plats hos oss i montern finns även den Svenska generalagenten för Rupes som främst kommer visa Rupes nya båtpoleringssystem som består av produkter speciellt framtagna för polering av båtar.
Under mässan har vi även specialpris på dessa två helt nya poleringskit Rupes har tagit fram - LHR12E samt LHR21E, respektive kit är prissänkt med 1000:- inkl. moms under tiden mässan pågår.

I övrigt så kommer Quinton Stansfield finnas på plats i montern båda helgerna samt under Onsdag-Torsdag med sin airbrush konst som han kommer utföra på en "Kidmaster".
Representant från U-POL finns på plats i montern Onsdagen den 10e, samt Henkel med varumärkena Plastic Padding, Loctite och Teroson under sitt paraply finns hos oss Torsdagen den 11e.

Så befinner du dig på Båtmässan så ser vi fram emot att få besök av dig, alltid trevligt att få träffa sina kunder som man inte har kontakt med på samma sätt som i butikerna. Har du frågor om våra produkter, hur hemsidan fungerar och vad som finns att tillgå där så tveka inte att prata med oss under dessa dagar. Har du tankar om vad som skall finnas på hemsidan, hur du tycker att den skall se ut osv. så tar vi tacksamt emot din feedback på detta.

Stängt pga. utbildning 22/1


Fredagen den 22 Januari är båda butikerna stängda pga. utbildning för hela personalstyrkan, inga webbordrar sänds således ut under Fredagen heller.
Vi är tillbaka som vanligt igen Måndag 25 Januari.

Öppettider i butikerna mellan Jul & Nyår 2015/16

Göteborgsbutiken stänger dock 14:00 som vanligt Fredagen den 8/1.

Beställningar som görs i webshopen lämnar oss för leverans som vanligt alla dagar som vi har öppet, DHL erbjuder således ingen upphätmning/utkörning den 24/12, 25/12, 31/12, 1/1 samt 6/1.
varukorg

Enhetsfrakt - frakten kostar alltid 79 kr
förutom *farligt gods
som kostar 199:-
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
välj moms
Uppdaterat sortiment
Sortimentet på hemsidan uppdateras kontinuerligt med nya produkter. Om du ändå inte hittar vad du söker är du välkommen att ringa eller besöka oss så skall vi försöka hjälpa dig.

Vi finns på Facebook
Gilla Lackman på Facebook.