Hagmans nya bilvårdsserie


Inom en mycket snar framtid så kommer vi att ha Hagmans efterlängtade sprillans nya bilvårdsserie i butik, en serie som de har jobbat med under en längre tid för att utöka sitt sortiment att omfatta det mesta man behöver för att ta hand om sin bil.
Det är Svensktillverkade produkter som kommer i mindre konsumentförpackningar som dessutom har en mycket konkurrenskraftig och tilltalande prislapp.
Bilvårdsserien omfattar följande produkter:
 1. Kraftavfettning
 2. Förtvätt +
 3. Asfaltsväck
 4. Supertvätt
 5. Vaxshampoo
 6. Skumshampoo
 7. Snabbtvätt
 8. Insektsborttagare
 9. Fälgrengöring
 10. Däck & Fälgglans
 11. Fönsterputs
 12. Interiörrengöring
 13. Textilrengöring
 14. Smörjmedel till lera
 15. Lackrengöringslera
 16. Läderrengöring
 17. Vaxpolish
 18. Polish Grov
 19. Polish Fin
 20. Glansvax
 21. Lackförsegling
 22. Torkduk 75x55cm
 23. Microfiberduk 3-pack

Rupes Bigfoot Marine Kit


På båtmässan i Göteborg hade vi Sverigepremiär på det nya marinkitet från Italienska Rupes tillsammans med vår leverantör tillika den Svenska generalageneten WER.
Vi är oerhört glada att så många kom och handlade av oss och dessutom väckte vi nog en och annan tanke när det kommer till polering av båtar.

Maskinerna och polersvamparna i marinkiten skiljer sig inte något från vad vi har levererat på bilsidan i flera år, dock är polermedlen anpassade för att fungera bättre på gelcoat jämfört med de andra polermedlen som säljs till bilsidan.

Om vi kokar ner det hela lite grann till vad som skiljer Rupes Bigfoot systemet från vanlig traditionell polering så är det några få saker.
 1. Maskinerna är oscillerande och roterande vilket gör att hologram motverkas jämfört med en vanligt tradionell roterande maskin.
 2. Polersvamparna är anpassade för att fungera tillsammans med maskinen och medlen, den öppna cellstrukturen i svampen motverkar att medlen trycks in i svampen då maskinen blåser luft ut på polersvampens yta och då också ger en kylande effekt. Du kan alltså inte förstöra poleringsytan på samma sätt som med en roterande maskin då inte samma värme utvecklas.
 3. Polermedlen är vattenbaserade vilket då gör att den polerade ytan inte blir på samma sätt som med ett vanligt petrokemiskt polermedel, det blir dessutom lättare att torka av och skulle man välja att lägga ett vax som skydd så biter detta bättre på ytan då det vattenbaserade medlet inte stöter bort vaxet.
 4. Maskinen skall inte tryckas utan bara låta dem jobba jämnt mot ytan, medlet och svampen gör jobbet bäst om man låter maskinen göra jobbet. Det blir alltså inte lika jobbigt att använda maskinen som med en tradionellt roterande maskin då den inte "sticker" iväg. Du kan helt enkelt styra maskinen med en hand och på plana ytor kan du mer eller mindre hålla i sladden och maskinen gör ändå jobbet.
Detta är alltså ett system som bygger på att allt används tillsammans, använder man andra polersvampar så kommer du uppleva vibrationer, använder du andra medel så kommer svampen inte tåla detta. Rupes Bigfoot är ett polersystem och inte bara en maskin.

Båtmässan 2016


Mellan 6-14 Februari finns vi på Lackman på plats i Göteborg och Båtmässan 2016.
Ni hittar oss i monter F05:54, vilket innebär att vi finns bland "tillbehören" på andra våningen och inte på entréplan bland alla båtar.
På plats hos oss i montern finns även den Svenska generalagenten för Rupes som främst kommer visa Rupes nya båtpoleringssystem som består av produkter speciellt framtagna för polering av båtar.
Under mässan har vi även specialpris på dessa två helt nya poleringskit Rupes har tagit fram - LHR12E samt LHR21E, respektive kit är prissänkt med 1000:- inkl. moms under tiden mässan pågår.

I övrigt så kommer Quinton Stansfield finnas på plats i montern båda helgerna samt under Onsdag-Torsdag med sin airbrush konst som han kommer utföra på en "Kidmaster".
Representant från U-POL finns på plats i montern Onsdagen den 10e, samt Henkel med varumärkena Plastic Padding, Loctite och Teroson under sitt paraply finns hos oss Torsdagen den 11e.

Så befinner du dig på Båtmässan så ser vi fram emot att få besök av dig, alltid trevligt att få träffa sina kunder som man inte har kontakt med på samma sätt som i butikerna. Har du frågor om våra produkter, hur hemsidan fungerar och vad som finns att tillgå där så tveka inte att prata med oss under dessa dagar. Har du tankar om vad som skall finnas på hemsidan, hur du tycker att den skall se ut osv. så tar vi tacksamt emot din feedback på detta.

Stängt pga. utbildning 22/1


Fredagen den 22 Januari är båda butikerna stängda pga. utbildning för hela personalstyrkan, inga webbordrar sänds således ut under Fredagen heller.
Vi är tillbaka som vanligt igen Måndag 25 Januari.

Öppettider i butikerna mellan Jul & Nyår 2015/16

Göteborgsbutiken stänger dock 14:00 som vanligt Fredagen den 8/1.

Beställningar som görs i webshopen lämnar oss för leverans som vanligt alla dagar som vi har öppet, DHL erbjuder således ingen upphätmning/utkörning den 24/12, 25/12, 31/12, 1/1 samt 6/1.

Livechat

Du som besökare i e-handeln har nu möjlighet att livechatta med oss på Lackman.
På oregelbundna tider mellan 8-17 kan det finnas en medarbetare online som du kan ställa en fråga till. 
Så har du en fråga om en produkt, lagersaldo, hur man beställer eller inte hittar vad du söker så tveka inte att skriva i rutan som dyker upp nere till höger i din webbläsare.
Följande ruta poppar upp med automatik efter 5 sekunder när du surfar in på vår sajt från en stationär dator, detta betyder då att personal från Lackman sitter redo att svara på dina eventuella frågor.Tycker du att rutan är i vägen så är det bara att klicka på den lilla pilen uppe till höger så minimeras fönstret och ser då ut enligt följande.

Original färgkartor med färgkoder


Vi har tusentals originalfärgkartor från 1955 och framåt i vår ägo, dessa har nu scannats in och finns tillgängliga under vår Infodatabas för er att botanisera bland. I skrivande stund (150720) har vi kommit halvvägs in på 70-talet och när vi är klara så kommer alla våra kartor från 50, 60 och 70-talet finnas att ladda ner. 
Vad innebär då detta i praktiken att vi har dessa färgkartor?
Jo, har du färgkod och/eller namn på kulören så har vi originalkartan att utgå ifrån när vi skall bryta till den färg som just du önskar.
Vi har redan en hel del recept färdiga men långt ifrån alla då det är en massiv samling med kulörer som finns att tillgå. Men vill du ha din bil i originalfärg så har vi möjlighet att komma så nära det bara går med hjälp utav färgkartorna. 

Handlar det om en bättringslackering så behöver vi dock en plåtbit utav bilen att utgå ifrån då en lack slits med åren och inte är beständig i kulören sen originalfärgen målades.

Autoglym Super Resin Polish

Vi gjorde en liten video där vi använde Super Resin Polish från Autoglym på en Volvo P1800, ingen större tvekan om att den är lätt att arbeta med och står emot vädrets makter bra. På en nyare lack får man dessutom upp glansen riktigt bra. 
Läs mer om Super Resin Polish här

Tack till alla besökare, utställare, leverantörer samt Tennessee Drifters som gjorde vårt "Öppna Hus 2015" till en mycket trevlig tillställning!

Vi hoppas ni hade lika trevligt som oss och vi vågar lova att vi återkommer även nästa år...
Vi tog mycket bilder under dagen och de finns att beskåda på vår Facebooksida så klicka er in här nedan och återupplev eller se vad vi hade för oss denna Lördag den 9 Maj 2015. 
Länk till albumet för er som ej har Facebook.
 

Bilder ifrån Öppet Hus hos Lackman i Uddevalla 2015

Posted by Lackman on den 9 maj 2015

Läs senaste numret av "Lackman Nyanserat" #1 2015 - Utgiven 30/4

 


Lackman i Uddevalla har Öppet Hus Lördag den 9 Maj kl. 10-15

Precis som förra året öppnar vi upp våra dörrar och tar emot nya och gamla kunder, all vår personal från Göteborgsbutiken finns också på plats så vi är full styrka på Gräskärrsvägen i Uddevalla.

Dessutom så kommer flertalet av våra leverantörer och besöker oss denna dag och pratar med er om sina produkter och visar upp dessa för er.
På plats kommer vi att ha -
3M, Standox, Spies Hecker, Mirka ,Hagmans, Autoglym, Iwata, Henkel/Teroson samt Wer/Rupes.

 • Bil- och mc utställning, så ta med din egna ögonsten och visa upp för besökarna

 • Quinton Stansfield & Lobelia Barker målar airbrush live

 • Prova på Airbrush målning

 • Live på scenen ser vi Tennessee Drifters

 • Vi bjuder på Mat och fika

 • Fina erbjudanden och specialpriser på utvalda delar av vårt sortiment

Lackman medverkade på Bondens Dag 2014

 • Lackman besökte Bondens Dag på Backamo Lägerplats

 • Lackman besökte Bondens Dag på Backamo Lägerplats

 • Johan visar stolt upp sin Volvo T15 Krabat

 • En Zetor lackad med färg från Lackman

 • Zetor 25 med färg från Lackman

 • Bolinder-Munktell BM-Victor typ 230 med färg från Lackman

 • Volvo T15 Krabat lackad med färg från Lackman

Läs senaste numret av Lackmannytt #1 2014


 

Hur man blandar ihop en Sprayfärg på 1:30

Throwback Thursday!


Juxtapod

En liten tillbakablick på ett fantastiskt projekt vi var en del av, Juxtapod Hot Rod!
Lars-Eric blandade till färgen som vår gode vän Blaster fick äran att måla.
Mer information om projektet Juxtapod finner du här.

En liten titt in i vår butik i Uddevalla den 16 Juli 2014

Vi säljer nu Plasti Dip från Performix!Nu har vi äntligen börjat sälja Plasti Dip från Performix, marknades absolut bästa gummifärg! Se vilka färger vi säljer här.

40-årsjubileum med öppet hus i Uddevalla.

Lördagen den 10/5 har vi öppet hus mellan 09:00 - 15:00, i vår butik i Uddevalla. Med bl.a. Demovisningar, Airbushmålning av Lobelia Barker, Livemusik med Tennessee Drifters och givetvis Kampanjer och specialpriser. Dessutom en Bil och MC utställning.

Välkommna
vi bjuder på mat o fika

Lobelia Barker

Lobelia Barker målar live med sin airbrush

Se en film om 3M´s Poleringssystem2013-05-02 - 2013-05-09
Lobelia Barker airbrushmålar i butiken i Göteborg


Kom till vår butik på Backa Bergögata 15 och se när Lobelia målar. 

Se en film om 3M´s nya Denib System


2012-07-01 Vi säljer nu Grundéns!

Vi har nu tagit in Grundéns regnkläder i vårt sortiment för försäljning. Grundéns har en lång historia av gedigen kvalitetsutveckling och tillverkar kläder med väldigt hög slitstyrka och lång livslängd. Ta en titt på vad vi säljer här: Alla Grundéns artiklar

varukorg
JUST NU Fri frakt på order över 500 kr inkl. moms, gäller ej farligt gods

Enhetsfrakt - frakten kostar alltid 79 kr
förutom *farligt gods
som kostar 199:-
välj moms
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.